Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bglexcom/public_html/vexplore.org/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bglexcom/public_html/vexplore.org/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/bglexcom/public_html/vexplore.org/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Стаж в Америка – Explore Varna

Стаж в Америка


Какво представлява програмата:


Internship USA е програма за културен обмен и има професионална насоченост. Тя дава възможност на студенти редовно обучение да проведат стаж по специалността си при американски работодатели още по време на обучението си или до 12 месеца след завършването. Основната идея е участниците да се докоснат до американските технологии, методика и начин на работа.

Участниците трябва да имат осигурена позиция преди пристигането си в САЩ. Изисква се позицията, която ще заемат, да е пряко свързана със специалността, изучавана в университета или да е в сфера, в която участниците имат професионален опит.

Максималната продължителност на програмата е 12 месеца. Програмата е целогодишна и няма фиксирани начални и крайни дати – началото и продължителността на стажа се определят от участника и от американската компанията.

Сфери, в които може да се прави стаж:


Туризъм;
Изкуство и култура;
Мениджмънт, бизнес, търговия, финанси;
Публична администрация и право;
Строителство и инженерство;
Образование, социални науки, библиотекарство и социални дейности;
Здравеопазване (ако позицията не предполага пряк контакт с пациенти);
Медии, комуникации и информационни технологии;
Наука, инженерство, архитектура, математика и индустрия;
Земеделие, лесовъдство и риболов;


Кой може да участва:Internship USA:


За да участваш в програмата Internship USA е необходимо:

Да си студент редовно обучение или да си завършил редовна форма на обучение преди не повече от 12 месеца.;
Стажът да е свързан със специалността, изучавана в университета;
Да си на възраст между 18 – 30 години;
Да имаш напреднало ниво на владеене на английски език;
Да имаш желание да посетиш САЩ и да научиш повече за американския начин на живот.
Предлагаме Ви два варианта за работа:


Първи вариант е Self-Arranged:


Предназначена е за участници, които вече имат предложена стажантска позиция в САЩ или биха желали самостоятелно да си осигурят такава. Ние ще Ви дадем полезни съвети за пътуването и престоя Ви в САЩ. Ще можем да Ви помогнем за намирането на билети.

Втори вариант е Job Placement:


Партньорството ни с няколко от най-добрите американски спонсориращи организации ни дава възможност да предложим на клиентите си атрактивни стажантски позиции в сферите на туризма, бизнес, финанси, IT технологии и др. Повече информация за актуални позиции може да получите в офиси ни.


Как се случват нещата:


Записване:

Необходима е регистрация в системата на американската спонсорираща организация и заплащане на депозит, чиято сума се определя от типа програма, за която кандидатствате. Ние ще Ви помогнем с това.

Намиране на работа:

Ако изберете втори вариант, ще трябва да подготвите CV и мотивационно писмо. След одобрение ще бъде насрочено скайп интервю с американската организация или компанията, в която ще се провежда стажа.

Получаване на Виза:

След одобряване, организацията ще Ви издаде работно разрешително DS 2019, като ще трябва да заплатите останалата част и такса SEVIS и след това да кандидатствате за американска виза.

Заминаване:

Последната стъпка е да преминете онлайн ориентация, да закупите самолетен билет и да заминете за САЩ, където да започнете да градите своята професионална кариера.


Ние ще Ви помогнем с всичко

Избиране на език